Noel zapušča Oasis

Noel Gallagher je na spletni strani oznanil, da zapušča skupino Oasis. Kot razlog za odhod iz skupine je navedel, da z bratom Liamom ne more več sodelovati.

Objavljeno
29. avgust 2009 12.00
Oasis
Ka.K.
Ka.K.
London - Noel Gallagher je svojo odločitev zapisal na spletni strani skupine in pojasnil, da so prepiri z bratom neznosni, zato zapušča skupino. "Odhod iz skupine me žalosti, hkrati pa čutim olajšanje, da danes zapuščam skupino," je zapisal glavni pisec besedil skupine. Vodilni kitarist je že komentiral govorice, ki jih pričakuje: "Ljudje bodo pisali in govorili, kar jim bo pasalo, ampak enostavno z Liamom ne moram delati niti dneva več."


Zaradi Noelovega odhoda bo odpadlo nekaj napovedanih koncertov: "Opravičujem se vsem, ki so kupili vstopnice za koncerte v Parizu, Konstanzu in Milanu."

 

Oboževalci so na začetku mislili, da gre za potegavščino, ko pa so odpovedali koncerte so videli, da gre za res. Na družabnih spletnih straneh že podpirajo ponovno združitev skupine, nekateri pa so odhod Noela označili za najhujši dan v svojem življenju. Glasbeni komentatorji so tokratni odhod označili za dokončni, saj je do sporov med bratoma prihajalo vse od turneje leta 2000, ko je Noel prvič zapustil skupino, a si je nato premislil.