Nov spot Vlada Kreslina

Znani slovenski kantavtor Vlado Kreslin je ponatisnil album Cesta in posnel nov videospot za pesem V parku za gradom. Novembra izide nova zbirka pesmi, decembra pa bodo tradicionalni decembrski koncerti z gosti.

Objavljeno
14. oktober 2009 16.11
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
Pripravil je videospot za skladbo V parku za gradom, ki je luč sveta v ponatisnjeni različici Ceste ugledala lani prav v tem času. Na albumu Cesta so se v ponatisu Cesti in Križiščem pridružila še Stranpotja. Skladba je spisana v značilnem Vladovem liričnem in melodičnem slogu, ki ga že leta značilno ločuje od drugih. Pesem govori o parku za gradom v rojstnih Beltincih, kjer je odraščal. V tem gradu je bil nekoč otroški vrtec, ki ga je obiskoval Vlado Kreslin. V tem parku avtor spoznaval je otroško igro in prve ljubezni, zato ni nič čudnega, da je imel park za inspiracijo. Tudi skladba ima sedaj tudi vizualno podobo. Videospot zanjo je posnel Leon Krpič, režije sta se lotila Leon Krpič in Vlado Kreslin, montaže pa Igor Gajič. V videospotu vidimo, kako se v taistem parku, kot pred leti Vlado, igrata Vladova hči Ajdina in njena prijateljica Ema.

Novembra bo izšla zbirka pesmi Pojezije, decembra pa Vlado Kreslin pripravlja tradicionalne decembrska koncerte z gosti. V Cankarjevem domu se nam obetajo kar trije koncerti v Vladovem slogu – prvi v ponedeljek, 14. decembra, nato še koncerta v torek, 15., in sredo, 16. decembra.