Nova monokomedija Jerneja Kuntnerja

Monokomedija Jerneja Kuntnerja bo premierno uprizorjena 9. februarja. V duhoviti predstavi igralec prikaže dileme in razmišljanja moškega v odnosu do lastnega spolnega organa.

Objavljeno
05. februar 2007 14.38
Jernej Kuntner
Ljubljana - V Kavarni Grand hotela Union bo 9. februarja uprizorjena komedija Penisov monolog ali Vse kar ste želeli vedeti o njem, pa si niste upali vprašati.

Predstava je intimno razodetje iz življenja moškega. Jernej Kuntner v duhoviti komediji prikaže dileme in razmišljanja moškega v odnosu do lastnega spolnega organa, od zgodnjega otroštva, prvih ljubezni do odrasle dobe. Razkrije nam moške skrivnosti,tabuje, mite, fantazije in nenazadnje resnice, ki bodo predmet identifikacije in smeha.

Predstava je uprizorjena po motivih romana De Penis Monoloog, flamskih avtorjev Petra Percevala in Nigela Williamsa.

Nova uspešnica Jerneja Kuntnerja

Tema monokomedije ni nova. Človeštvo že od prazgodovine ustvarja zgodbe, upodablja slike, postavlja kipe moških z ogromnimi falusi. Bili so predmet čaščenja, ob njih so se odvijali rituali in darovanja, predstavljali so simbol moči, oplojevanja in življenja. Omenjajo jih vse kulture in vse religije. Vendar pa se o njih ne pogovarjamo. Ne, to je tabu!

Kuntner si v predstavi postavlja življenjska vprašanja: Zakaj sem nor na ženske, če pa me uničijo, ko živijo z mano? Ali sem dovolj sodoben moški? Sem dovolj metroseksualen? Ali ga Bog ima? Ga ima Alah? Pa Buda? Na koncu bi se vsa neskončna vprašanja dalo skrčiti na eno samo: »Ali sem pravi moški