Od Bon Jovija zahteval 400 milijard dolarjev

Ameriško sodišče je ovrglo tožbo zoper pevca Jon Bon Jovija. Zvesti navijač baseballske ekipe Red Sox je namreč od pevca zahteval odškodnino vredno 400 milijard dolarjev zaradi plagiatorstva.

Objavljeno
11. november 2009 18.16
Mo. B.
Mo. B.
Washington - Ameriško okrožno sodišče je ovrglo tožbo zoper znanega ameriškega pevca Jon Bon Jovija. Zvesti navijač baseballske skupine Red Sox Samuel Bartley Steel je namreč od pevca zahteval odškodnino vredno 400 milijard dolarjev zaradi plagiatorstva. Steel naj bi leta 2004 za svojo najljubšo baseballsko ekipo napisal odo z naslovom (Man I Really) Love This Team, ki jo je nato poslal vsem igralcem ekipe in ameriški baseballski ligi Major League Baseball (MLB).

Tri leta kasneje je Bon Jovi na finalni tekmi MLB premierno zapel pesem z naslovom I Love This Town, za katero Steel trdi, da je plagiat njegove pesmi Love This Team.

Na sodišču je leta 2008 vložil tožbo zoper Jon Bon Jovija, MLB in televizijo TBS, ki je prenašala finalno tekmo.

Sodnik je ovrgel tožbo po tem, ko je poznavalec glasbe, ki ga je kot pričo pripeljal Steel sam, povedal, da si melodiji pesmi nista podobni. Sodnik je ob koncu sojenja povedal, da nobena porota z zdravo pametjo, ne bi razsodila v prid tožnika, saj si pesmi nista niti najmanj podobni.

Samuel Bartley Steel se je na razsodbo že pritožil.