Deloskop izpostavlja: Muzikal Vesna

Ljubljana, Križanke. 10. in 12. 6., ob 21.00.

Objavljeno
09. junij 2017 17.04
M. V.
M. V.

Še nocoj in v ponedeljek ob 21. uri bo v ljubljanskih Križankah na sporedu muzikal Vesna, najnovejša produkcija ustvarjalne ekipe, ki je pred tremi leti za glasbeno gledališče priredila Tavčarjev roman Cvetje v jeseni.

Muzikal je po izvirni zgodbi Mateja Bora in istoimenskem romantičnem filmu režiserja Františka Čapka produciral Gorazd Slak v koprodukciji s Festivalom Ljubljana.

Priljubljeni Čapkov film iz leta 1953 je bil prva prava slovenska komedija, ki si jo je ogledalo več kot 95.000 gledalcev. Zgodba o življenju srednješolcev in njihovih prvih ljubeznih je umeščena v Ljubljano na pomlad, v čas pred maturo, ko se morajo bodoči maturanti posvetiti izpitom. Skupina prijateljev pa razmišlja predvsem, kako se z dvorjenjem profesorjevi hčeri dokopati do maturitetnih matematičnih nalog.

Glasbo za muzikal je prispeval Matjaž Vlašič, ki pravi, da je pri ustvarjanju glasbe sledil žanru popa in popevke, saj je to zgodba o mladih in njihovi zabavi. Muzikal je režiral Vojko Anzeljc. Vlogo Vesne so zaupali Flori Emi Lotrič v alternaciji s Sašo Lešnjek, Sama pa bo upodobil Robert Korošec v alternaciji z Dominikom Vodopivcem.