Drago Čož spet drega v osje gnezdo

Satirik Drago Čož je že štiri desetletja zvest šibanju družbenih peripetij na Slovenskem. Tokrat je uprizoril satirični kabaret Ogledala.

Objavljeno
21. september 2012 17.06
Posodobljeno
21. september 2012 21.00
Danilo Utenkar, Slovenska Bistrica
Danilo Utenkar, Slovenska Bistrica

Slovenska Bistrica - Z včerajšnjo premierno uprizoritvijo satiričnega kabareta Ogledala v viteški dvorani Bistriškega gradu, je avtor Drago Čož spet dregnil v slovensko osje gnezdo, prepolno prevarantov, pridobitnikov in novodobnih bogatunov. Pri tem sta mu odlično pomagala ljubiteljska igralca Marjan Krajnc, ki je prispeval tudi glasbo za songe, in Dejan Kalan z izvrstno igro.

Produkcija je nastala v okviru najmlajšega slovenskega kulturno-umetniškega društva Uščip. Sicer pa je Drago Čož na satiričnem prizorišču prisoten že kar 40 let. Dolgo je sodeloval s Pavliho, nekaj časa izdajal satirični časopis Osa, pa izdal tudi satirično pesniško zbirko. Kar poldrugo desetletje je ustvarjal pomemben delež k popularni nedeljski oddaji Mariborski feljton Radia Maribor, navsezadnje pa se je pred leti proslavil še s satiričnim kabaretom Skoraj država, ki so ga na širšem Štajerskem uprizorili kar 40 krat.

Čožev tokratni kabaret bodo s cmokom v grlu gledali vsi, ki povzpetniško skrunijo narodove blagodati, izkoriščajo svoje zveze in poznanstva, tu in tam precej pokradejo in nazadnje vpijejo, da je za vse kriva država. Tisti z druge strani prevarantskega pola, ki se prebijajo iz dneva v dan, pa so Ogledalom zaploskali že kar ob rojstvu predstave.