Lažje do vstopnic za Wagnerjev festival v Bayreuthu?

Na Wagnerjevem festivalu v Bayreuthu so naposled odkrili internet. Poslej bo mogoče do vstopnice, na katero lahko čakaš več let, priti tudi online.

Objavljeno
11. oktober 2013 13.39
V. U. STA
V. U. STA

Organizatorji poletnega festivala v Bayreuthu so se odločili, da bodo ljubiteljem Wagnerjeve glasbe olajšali pot do vstopnic. Za festival prihodnje leto bo tako mogoče od pojutrišnjem prvič vstopnice za tretjino uprizoritev kupiti neposredno preko interneta ter se tako izogniti običajnemu, včasih tudi po več let dolgemu čakanju.

Kdor se bo prijavil na spletno stran, bo lahko v košarico naložil do 14 vstopnic, je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa povedal predstavnik za stike z javnostmi festivala Peter Emmerich. Vstopnice bo potrebno plačati preko on-line plačilnega sistema, nato pa si jih bo vsak kupec natisnil sam.

Doslej je bilo sicer vstopnice za festival potrebno naročiti vnaprej, pri čemer je bila čakalna vrsta za nekatere uprizoritve dolga tudi po več let.

Prihodnje leto se bo festival pričel 25. julija z uprizoritvijo opere Tannhäuser in bo trajal mesec dni. Izključno preko interneta bo mogoče kupiti vstopnice za 11 uprizoritev, med drugim komplet vstopnic za celoten Nibelunški prstan.