Ministrstvo išče, Borštnik pa čaka

Še vedno ni znano, kdo bo vodil letošnji gledališki festival.

Objavljeno
18. maj 2017 14.55
T. J.
T. J.

Direktor Javne Agencije za knjigo Aleš Novak ne bo vršilec dolžnosti direktorja Borštnikovega srečanja. Tako sta se odločila skupaj z ministrom Tonetom Peršakom, ker naloge tako direktorja agencije kot direktorja gledališkega festivala zahtevajo celega človeka. Če bo le mogoče, bo treba najti novega, posebno zdaj, ko so festivalske priprave v sklepni fazi.

Razpis negotov

Kot smo v Delu pisali v soboto, je po odstopu prejšnje direktorice Alje Predan ministrstvo objavilo razpis za novega direktorja, na katerem pa komisija ni izbrala nikogar in je ministru zato predlagala ponovitev razpisa. Ker pa se že mudi − razpisni postopek traja namreč kar nekaj časa −, je minister za pomoč prosil Novaka, ki je bil v mandatu Predanove predsednik njene strokovne skupine. Festivalu bi pomagal do uspešne izvedbe, pri tem pa ne bi zapustil agencije za knjigo.

Na ministrstvu so včeraj potrdili informacijo, da še iščejo nekoga, ki bo organizacijsko vodil in izpeljal letošnji gledališki festival, kdaj natančno bo objavljen razpis za direktorja s polnimi pooblastili, pa še ne vedo. Borštnikovo srečanje bo od 20. do 29. oktobra.