Molly, najpogumnejša deklica

Nocoj prva premiera ljubljanskega Mini teatra v sezoni, lutkovne predstave Pogumna Molly. Podpisuje jo češki režiser Marek Bečka.

Objavljeno
20. september 2013 16.48
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Marek Bečka, priznani in večkrat nagrajeni češki režiser, ki ga tukajšnje občinstvo pozna že iz predstav Sneguljčica, Mizica, pogrni se in Obuti maček, se bo ob začetku sezone 2013-14 v ljubljanski Mini teater vrnil s predstavo Pogumna Molly, ustvarjeno po besedilu angleške ljudske pravljice, in z mladima igralcema Robertom Korošcem in Joseom.

Slednji bo poskrbel tudi za izvirne songe.

Kot pravijo v Mini teatru, so Bečkove priredbe vedno polne črnega humorja, improvizacije in poigravanja z lutkovnimi tehnikami ter njihovo odrsko metodologijo.

V priredbah izvirnih besedil ohranja temeljne dogajalne loke, obenem pa jim z drznimi avtorskimi pristopi vdihne svojevrstno, s humorjem začinjeno ostrino, skozi katero se vedno znova izraža resnična, aktualna podoba današnjega sveta.

Zgodba?

Nekoč so živeli starši, ki so imeli kopico otrok. Otrok, ki so si jih želeli, vendar jih niso mogli vzdrževati.

Da bi se najedli vsaj gozdnih jagod, jih je oče nekega dne odpeljal v gozd. A ko so se vračali, jih je pozabil prešteti, in zjutraj je ugotovil, da so v gozdu ostale tri hčerke: Polly, Dolly in najmlajša Molly!

Toda Molly ni bila le najmlajša, bila je tudi najspretnejša in najpogumnejša, vsekakor dovolj, da je med iskanjem poti domov ukanila kosmatega Velikana in naposled s sestrama uzrla čudovit grad.

Premiera Pogumne Molly, za katero je lutke in scenografijo oblikoval Robert Smolik, bo danes ob 18.00 v Mini teatru na Ljubljanskem gradu.