Nagradna igra: z Delom na opero Ljubezen kapital

V sodelovanju z SNG Opera in balet podarjamo vstopnice za ogled predstave 16. oktobra ob 19.30.

Objavljeno
09. oktober 2012 18.27
Delo.si
Delo.si

Izžrebali smo tri nagrajence. Vstopnici prejmejo:

Mojca Podržaj

Nina Jelič

Ljubica Pogačnik

Pravilno so navedli dela slovenskega pisatelja, pesnika, dramatika Ivana Cankarja. Erotika, Hlapci, Jakob Ruda.

***

Ljubezen kapital libretista Vinka Möderndorferja in skladatelja Janija Goloba je opera z nenavadnim naslovom, ki pa je hkrati zelo zgovoren. V njem sta nedvoumno zapisana oba temeljna pojma opernega dogajanja, ki sta postavljena v na prvi pogled nerešljivo, tragično situacijo: srečata se namreč dve nezdružljivi kategoriji našega časa, surova sedanjost kapital(izm)a - v operi jo zastopa kapitalist Gruden - in večna romantična ljubezen, pravzaprav ljubezenski trikotnik med delavcem Jernejem, študentko Nino in Grudnom. Situacija pa ni brezizhodna.

Opera poleg reference na antiko prinaša tudi nekaj domač(n)ega, ljudskega, tradicionalno slovenskega. Osnovni model za to lahko najdemo pri Ivanu Cankarju.

***

Medijska hiša Delo v sodelovanju s Festivalom Ljubljana 3 bralcem podarja po 2 vstopnici. Če le pravilno odgovorite na vprašanje, potem pa imate še srečo, da ste izžrebani.

Vprašanje: Navedite 1 delo slovenskega pesnika, pisatelja, dramatika Ivana Cankarja.

Odgovore pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Zbrali jih bomo v boben in žrebali. Nagrajenci bodo o prejeti vstopnici seznanjeni v ponedeljek, 15. oktobra. Prevzamejo jih lahko na blagajni SNG Opera in baleta na dan predstave, 16. oktobra. 

Predstava Ljubezen kapital je na sporedu 16. oktobra ob 19.30 v SNG Opera in balet.