Šestnajstletnica Ana Desetnica spet na cesti!

Letos na Ani Desetnici gostuje več predstav s t. i. ulično-gledališkega vzhoda, iz Litve, Turčije, Bolgarije, Makedonije

Objavljeno
03. julij 2013 16.35
Slovenija, Ljubljana, 30.06.2012. Glasbeno plesni spektakel De Propere Fanfare med festivalom ulicnega gledalisca Ana Desetnica. Foto: Uros HOCEVAR/Delo
Igor Bratož, kultura
Igor Bratož, kultura

Mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica je, po junijskem uvodu v Izoli, danes popoldne našel pot na Prešernov trg s popotno predstavo oziroma uličnim spektaklom po motivih Brechtove drame Mati Korajža, v katerem sodeluje 40-članska zasedba iz enajstih držav in je premiero doživel v okviru Evropske prestolnice kulture v Mariboru.

Festival v organizaciji Gledališča Ane Monro letos poteka v Mariboru, Sežani, Novi Gorici, Rušah, Kamniku, Šoštanju in Kranju, v vsakem mestu z drugačno podobo, programu pa so letos v petek in soboto dodali še okroglo mizo na temo Umetnost in demonstracije: vloga uličnega gledališča v množičnih protestih in mednarodni simpozij na temo Ulično gledališče kot urbana zvrst prihodnosti.

Med gostujočimi uličnimi gledališčniki sta kot posebni poslastici tudi sardinska skupina eVenti Verticali z vertikalnim plesom in belgijska Kompanie Ofwell, ki bo poskrbela za ognjeni spektakel.

Festival se bo sklenil 12. julija v Kamniku s predstavo Mati Korajža. Podroben program festivala je dosegljiv na spletni strani Gledališča Ane Monro.