Vstopnice za Bolšoj teater na črnem trgu

Zaradi preprodaje vstopnic za slavni moskovski teater bo ob nakupu od sedaj potrebno priložiti osebni dokument.

Objavljeno
17. november 2011 09.05
Posodobljeno
17. november 2011 09.05
T. C., Delo.si
T. C., Delo.si
Moskva - V moskovskem Bolšoj teatru so se odločili, da bodo od kupcev vstopnic zahtevali, da ob nakupu pokažejo osebni dokument, so sporočili v sredo. Na tak način se bodo skušali spopasti s preprodajalci, ki vstopnice za predstave preprodajajo z velikim dobičkom, poroča STA.

Kot je povedala predstavnica za stike za javnostmi v gledališču Katerina Novikova, želijo s to potezo obiskovalcem gledališča omogočiti, da si predstave ogledajo po dostopnih cenah. »Edini način, da opravimo s preprodajalci, je, da prodamo vstopnice le tistim, ki pokažejo osebno dokument, da tako res pridejo v roke našim gledalcem in ne teh, ki samo čakajo, da bi z njimi zaslužili,« je dodala.

Kdaj bodo s začeli z omenjeno akcijo, še ni znano. Prav tako ostaja skrivnost, kako bodo identiteto gledalcev preverjali na podlagi podatkov na vstopnicah.

Moskovski Bolšoj teater je po obsežni prenovi vrata ponovno odprl konec letošnjega oktobra. Pred gledališčem se vsak dan vije dolga vrsta tistih, ki želijo kupiti vstopnice tudi za dva meseca vnaprej. Vendar pa preprodajalci razgrabijo cenejše vstopnice ter jih nato prodajajo po izjemno visokih cenah, kar med ljudmi povzroča nemalo razburjenja.

Revija Afisha je minuli teden razmere označila kot organizirano nekaznovanje. Revija je razkrila, da brezdomci, upokojenci in migrant stojijo v vrsti le zato, da bi kupili vstopnice za preprodajalce. Ko pa je novinar revije z mobilnim telefonom želel fotografirati enega izmed čakajočih, so ga napadli. Na nekaterih blogih je tudi že mogoče zaslediti očitke gledališkemu menedžmentu, da ne zna krotiti nastalih razmer.