Zadnja uprizoritev Lorencijeve Iliade prestavljena na maj

Zadnja slovenska uprizoritev predstave, v Cankarjevem domu napovedana za nocoj, zaradi bolezni v ansamblu odpade. Nadomestni termin je 21. maj.

Objavljeno
20. april 2017 19.44
V. U.
V. U.

Iz Cankarjevega doma so sporočili, da nocojšnja, predvidoma zadnja slovenska uprizoritev Iliade, koprodukcijskega projekta ljubljanske Drame, Mestnega gledališča ljubljanskega in Cankarjevega doma, zaradi bolezni v ansamblu odpade.

Namesto danes se bo predstava po dveh epskih sezonah, odličnih kritikah in nagradah od slovenskih odrov poslovila 21. maja.

Tedaj bo mogoče še zadnjič preveriti, kako so Jure Henigman, Nina Ivanišin, Aljaž Jovanović, Gregor Luštek, Marko Mandić in njihovi igralski kolegi pod taktirko Jerneja Lorencija v sebi poiskali grške junake in bogove iz prvega epa Evrope.

»Na odru se vzpostavlja celota, ki jo tvorijo tako krvavi boji kot ljubezen, politično in osebno, prijateljstvo in sovraštvo, sodelovanje in maščevanje, uspeh in poraz. Tvori se demokratična podoba realnosti, sestavljena iz različnih perspektiv in nenehnih nihanj, kjer je edina gotovost le to, da se (ne)pomembnost človeške usode slej ko prej sreča s svojo smrtnostjo,« je po premieri v kritiki v Delu zapisala Nika Arhar.