Zverjasec bo že stotič zapel na odru LGL

Otroški muzikal si je od lanske premiere ogledalo že skoraj 20.000 ljudi.

Objavljeno
15. oktober 2014 19.29
V. U., Delo.si/STA
V. U., Delo.si/STA

Pravljica Zverjasec angleške pesnice Julie Donaldson in nemškega ilustratorja Axla Schefflerja, ki je v Lutkovnem gledališču Ljubljana (LGL) premiero doživela lansko pomlad, bo jutri doživela že stoto ponovitev.

V LGL to označujejo za velik uspeh, ki ga dosežejo le redke predstave. Igro oziroma muzikal si je doslej ogledalo skoraj 20.000 obiskovalcev.

Zverjasec je zgodba, polna preobratov, humorja ter odličnih rim. Miška je lačna. Lakoto ji, tako kot vsaki miški, najbolje potešijo lešniki. Takšni najslajši, ki rasejo v gozdu. Gozd pa je poln najrazličnejših lačnih plenilcev. Tu je prihuljena in zvita lisica, pametna in samozavestna sova ter zapeljiva in vitka kača – vse bi jo rade za večerjo.

Da bi se jih rešila, uporabi domišljijo in pamet. Izmisli si zverjasca. Ta »ima postrani kremplje, grozne obrvi, čekane, pomarančne oči, črn jezik v gobcu, najraje pa je lisice na žaru, sladoled, namočen v sovjem soku, in pražene kače«, so zapisali v gledališču.

Besedilo je prevedel in prepesnil Milan Dekleva, ki je prispeval tudi dodatne dialoge ter songe za muzikal. Predstavo je režiral Jaka Ivanc.

V predstavi nastopajo Gašper Malnar (Zverjasec, Lisica), Martina Maurič Lazar (Kača), Jure Lajovic (Sova) in Brane Vižintin v vlogi Miške.

Znamenito pravljico, ki je svojo upodobitev doživela tudi na filmu, bo kmalu nasledil Zverjašček, ki bo na oder LGL premierno prišel prihodnji mesec, so še sporočili iz LGL.