Patrick Swayze: Rak je kruta šala

Glavna zvezda filma Duh je med boleznijo doživljal "čustveni vlak smrti". Oboževalci igralca se bodo na spominski slovesnosti zbrali v majhnem ameriškem mestu, kjer so snemali film Umazani ples.

Objavljeno
18. september 2009 15.06
Mo. B.
Mo. B.
Washington - Patrick Swayze, ki je ta teden izgubil boj z rakom, je v svoji knjigi, ki naj bi izšla konec meseca, bolezen opisal kot „kruto šalo", piše BBC.

Glavna zvezda filma Duh je umrl pri 57 letih, med boleznijo s katero se je boril 20 mesecev pa naj bi doživljal "čustveni vlak smrti".

Oboževalci igralca se bodo na spominski slovesnosti v nedeljo zbrali v majhnem ameriškem mestu, kjer so snemali film Umazani ples.

Večji del filma Umazani ples iz leta 1987 so posneli v majhnem kraju Rutherford. Michelle Whitaker, predstavnica lokalne turistične organizacije je razložila, da se je idejo o spominski slovesnosti porodila, ko so ljudje klicali in prosili, če lahko pridejo in igralcu izkažejo še zadnje spoštovanje.

Organizatorji spominske slovesnosti ne želijo ugibati o številu ljudi, ki se jo bodo udeležili, vendar vsakogar prosijo, da podari nekaj denarja v dobrodelne namene.

Knjiga z naslovom The Time Of My Life naj bi izšla 29. septembra, v knjigi pa se je igralec takole soočil s smrtjo: "Začel sem premišljevati o sebi. V življenju sem doživel več kot deset ljudi skupaj in bilo je res izredno potovanje. Torej, to je v redu."