Pennywise, Kreshesh Nepitash in Elvis Jackson: trojni zvočni udarec

V ponedeljek se je Katedrala Kina Šiška tresla ob zvokih domačih zasedb Kreshesh Nepitash in Elvis Jackson ter zasedbe Pennywise iz Kalifornije.

Objavljeno
10. februar 2011 19.08
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Ljubljana - Trboveljčani Kreshesh Nepitash so bili glasen uvod v punk večer, ki so ga ogrevali še odlični Elvis Jackson. Ta zasedba je spet dokazala, da igra eno najbolj vnetljivih različic rocka - od trenutka, ko stopijo na oder, se občinstvo vžge in plamen traja še dolgo potem, ko se umaknejo. Elvis Jackson, sicer ljubitelji vodnih športov, so tudi tokrat z drvečim nastopom prikazali varne oblike skakanja v občinstvo z odra (stage diving).

Z drvenjem, energijo in manj varnimi oblikami skakanja v občinstvo se je nadaljevalo na nastopu Pennywise. Ti politično angažirani Kalifonijčani so preleteli repertoar svojega 22-letnega ustvarjanja, novi pevec Zoli Téglás pa je bil več kot kos 'frontmanovski' nalogi. Redni del nastopa so končali z udarno različico pesmi Stand By Me soul pevca Bena E. Kinga, dodatek pa s svojo himno Bro Hymn, ki je vsa grla pritegnila k petju in dretju ter skoraj tretjino občinstva zvabila na oder, kjer so preizkusili njegovo vzdržljivost.

Eden najbolj energičnih koncertov letos.