Pennywise v Kinu Šiška

V ljubljanskem Kinu Šiška bo v ponedeljek, 7. februarja, ob 20. uri nastopila ameriška punk rock skupina Pennywise, ki deluje že 22 let.

Objavljeno
04. februar 2011 23.41
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
V ljubljanski Kino Šiška prihaja ena vzorčnih hardcore punk-rock zasedb Pennywise iz kalifornijskega mesta Hermosa Beach. Prišli bodo v nekoliko spremenjeni zasedbi, saj je pevec Jim Lindberg leta 2009 po 21 letih skupino zapustil in ustanovil zasedbo The Black Pacific, njegovo mesto pa je zavzel pevec skupine Ignite - Zoli Téglás.

Kot predskupini bosta nastopili hardcore punkerji Kreshesh Nepitash iz Trbovelj, druga skupina pa je presenečenje - ne prihaja iz Prekmurja in se ne imenuje Michael Presley.

Pennywise so po nastanku leta 1988 snemali za največjo neodvisno punk-rock založbo Epitaph Records, kjer so izdali devet studijskih plošč. Zadnja Reason to Believe je izšla leta 2008 pri Myspace Records. Čeprav so njihove plošče na Epitaph Records izhajale v družbi zasedb, kot so Bad Religion, NOFX, Rancid in The Offspring, so uspeh poželi šele s tretjim albumom About Time (1995). Leta 1996 je Pennywise pretresla smrt basista Jasona Thirska, ki je za skupino do takrat napisal večino pesmi. Po tej težki izkušnji so nadaljevali z novim basistom Randyjem Bradburyjem in izdali album Full Circle (1997), ki med drugim vsebuje večno hard core himno Bro Hymn (Tribute).

V stalni postavi (Fletcher Dragge, Randy Bradbury, Byron McMackin, Jim Lindberg) so se obdržali do avgusta 2009, ko je zasedbo nepričakovano zapustil pevec Jim Lindberg. Nova postava med turnejami pripravlja nov album, ki bo izšel letos.

VIDEO: Pennywise

 

VIDEO: Bro Hymn - Pennywise


 

VIDEO: Pennywise Stand by me