Predsednik s knjigo v Celovcu

Predsednik Janez Drnovšek bo danes v Celovcu na avstrijskem Koroškem v deželnem studiu državne radiotelevizije ORF predstavil svojo knjigo Bistvo sveta, ki je izšla tudi v nemškem prevodu.

Objavljeno
17. marec 2007 17.25
Predsednik dr. Janez Drnovsek je na knjiznem sejmu na Dunaju predstavlja svojo novo knjigo Bistvo sveta
Celovec - Predsednik republike Janez Drnovšek bo danes v Celovcu na avstrijskem Koroškem v deželnem studiu državne radiotelevizije ORF predstavil svojo knjigo Bistvo sveta, ki je izšla tudi v nemškem prevodu. Predsednik bo v okviru 2000. oddaje ORF z naslovom "Servus, srečno, ciao," odgovarjal na vprašanja o svojem knjižnem ustvarjanju, pred tem pa je napovedano dvojezično branje iz knjige Bistvo sveta. Drnovšek bo pred prireditvijo imel tudi pogovor z dvema novinarjema ORF.

Drnovškova knjiga Bistvo sveta je najprej izšla v nemškem prevodu pri celovški Mohorjevi založbi, in sicer z naslovom Vom Wesen der Welt. Kot so sporočili iz Mohorjeve založbe, se knjiga prodaja znatno bolje od drugih prevodov slovenskih knjig v nemški jezik.

Oddaja koroškega ORF "Servus, srečno ciao" je namenjena poročanju o kulturnih, turističnih in družabnih dogodkih na avstrijskem Koroškem, v Sloveniji in Furlaniji-Julijski krajini. Po današnji 2000. oddaji, ki se bo začela ob 16.30, bo predsednik Drnovšek na stojnici Mohorjeve založbe podpisoval svojo knjigo, pripravljena pa je tudi vegetarijanska zakuska.