Prepovedan koncert Black Eyed Peas

Pripadnikom islamske vere so v Maleziji prepovedali obisk koncerta ameriške hip-hop skupine Black Eyed Peas, ker jih sponzorira Guinness, ki je v lasti največje žganjarne na svetu Diageo.

Objavljeno
28. avgust 2009 18.15
The Black Eyed Peas
Mo. B.
Mo. B.
Kuala Lumpur - Pripadnikom islamske vere so v Maleziji prepovedali obisk koncerta ameriške hip-hop skupine Black Eyed Peas, ker jih sponzorira Guinness, ki je v lasti največje žganjarne na svetu Diageo. Oblast se je za ukrep odločila, ko je malezijsko sodišče ukazalo 32-letno žensko pretepsti po tem, ko so jo spoznali za krivo pitja te alkoholne pijače.

Na spletni strani, kjer prodajajo karte za koncert s katerim naj bi Guinness proslavil svoj 250-letni rojstni dan, morajo obiskovalci odgovoriti na vprašanje "Ali nisi musliman in starejši od 18 let?". Če je odgovor ne, obiskovalec ne more kupiti kart.

Več kot polovica prebivalcev te azijske države je pripadnikov islamske vere, ki prepoveduje uživanje alkohola. Težave pri prodaji pa nimajo le družbe, ki prodajajo alkohol, pač pa vse tuje znamke in glasbene skupine. V začetku tedna je namreč islamska politična stranka poskušala prepovedati koncert rock skupine iz Danske, češ da je njihov koncert moralno vprašljiv. Od leta 2007 je ista islamska politična stranka, ki je druga največja v državi, že poskušala preprečiti nastope Beyonce, Rihanne, Gwen Stefani in Avril Lavigne.