Pričenja se slovenski Veliki brat

Na Kanalu A se pričenja predvajanje priljubljenega resničnostega šova Big Brother, ki tako dobiva tudi slovensko različico. V njej bo 12 izbrancev popolno izoliranih od zunanjega sveta in pod stalnim nadzorom kamer.

Objavljeno
17. marec 2007 21.00
Jozsef Nagy
Ljubljana - Drevi bodo na Kanalu A začeli prevajati priljubljen resničnosti šov Big Brother, ki bo tako dobil tudi slovensko različico, vodila pa jo bo Nina Osenar. Na prostoru med stavbo Kanala A in hišo, v katero se bo med predstavitvenim spektaklom vselilo 12 tekmovalcev, se ob 18.00 uri začenja velika zabava odprtega tipa z brezplačno pijačo.

12 izbrancev, šest fantov in šest deklet, bo brez stika z zunanjim svetom skušalo preživeti 84 dni. V hiši bodo morali živeti in preživeti drug z drugim 84 dni, 24 ur na dan na očeh kamer. Ob tem bodo tudi morali opravljati določene naloge, od česar bo odvisno njihovo preživetje, količina hrane, ki jo bodo dobili, ugodnosti, ki si jih bodo izposlovali.

Pravila igre jasno določajo, da mora vsak teden nekdo od tekmovalcev domov. Vsak tekmovalec predlaga dva sotekmovalca, kdo gre ven, pa odločijo gledalci s svojimi glasovi. Zmaga tisti, ki 'preživi' vseh 84 dni preizkušenj in zadnji ostane v hiši. Za to prejme 75.000 evrov nagrade, drugi pa dobijo le denarno nadomestilo za čas, ko so bili v igri.

Big Brother je pa prav gotovo največji in najbolj poznan resničnostni format, ki je požel svetovno slavo, bil prodan v več kot 70 držav in povsod kot za stavo podiral rekorde gledanosti.