Prvi nastop Letu štuke v Sloveniji

Sarajevska skupina Letu štuke bo imela svoj prvi nastop v Sloveniji v ljubljanskem Orto Baru, v petek, 27. novembra, ob 22. uri.

Objavljeno
06. november 2009 15.18
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
Nestrpno pričakovan nastop sarajevske skupine Letu štuke bo 7. novembra, ob 20. uri na Gea TV, ter 27. novembra v živo v Orto Baru v Ljubljani, ob 22. uri.
Zasedba Letu štuke je nastala leta 2004 in sodi med najboljše tovrstne izvajalce iz Bosne in Hercegovine. Zgodovinski rep vleče še v drugo polovico 80-tih, ko so člani v mladi demo skupini polni zanosa nastopali po sarajevskih klubih. Že takrat so bili prepoznani kot ena vodilnih zasedb sarajevske rock šole in pred njimi je bila svetla prihodnost. Slednjo je prekinila tragična vojna.
Koncertne aktivnosti zasedbe se sedaj nadaljujejo. Vse več ima nastopov na Hrvaškem, Bosni in Hercegovini, Srbiji in Črni Gori. Še posebej odmeven je bil njihov aprilski nastop v Beogradu, kjer sta se skupini v nabiti dvorani Doma omladine kot posebna gosta (in velika fena) na odru pridružila še igralca Sergej Trifunović in Srđan Žika Todorović.