Queeni premagali Beatlese

Rock skupina Queen je premagala Beatlese in v anketi BBC dobila naziv "najboljši britanski band vseh časov". Queeni so med 20.000 poslušalci prejeli 400 glasov več od Beatlesov.

Objavljeno
04. januar 2007 14.42
The Beatles
London - Rock skupina Queen je premagala Beatlese in v anketi BBC v ponedeljek dobila naziv "najboljši britanski band vseh časov". Queeni so med 20.000 poslušalci prejeli 400 glasov več od Beatlesov. Med petimi skupinami v ožjem izboru, ki je nastal na podlagi seznama več tisoč nominiranih skupin, so se Rolling Stonesi uvrstili na tretje, Oasis na četrto in Take That na peto mesto.

Vsako skupino so ocenjevali po besedilih, glasbi, živih izvedbah, izvirnosti in nastopu. Glasovanje je potekalo po elektronski pošti in telefonu med triurnim koncertom.

Skupina Queen je bila ustanovljena leta 1970. Njeni člani so bili pevec Freddie Mercury, kitarist Brian May, bobnar Roger Taylor in basist John Deacon. Do svojega razpada leta 1991, po smrti njenega frontmana Freddieja Mercuryja, ki je umrl zaradi aidsa, je izdala petnajst albumov. V 70-ih in 80-ih letih je posnela celo vrsto uspešnic.