Rap simfonija na prapiščal

Nedavno so v Pionirskim domu premierno predstavili muzikal za mlade Rap simfonija na prapiščal. Glasbena predstava je namenjena predvsem učencem osnovnih šol.

Objavljeno
27. oktober 2009 13.14
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
V Festivalni dvorani v Ljubljani, so v četrtek, 23. oktobra, uprizorili muzikal Rap simfonija na prapiščal. Nastopajoči so gledalce na zabaven in sproščen način popeljali skozi zgodovino glasbe in predstavili nekaj glasbenih velikanov, ki so v njej pustili neizbrisen pečat. Navdušeno občinstvo je potrdilo, da smo bili pri ustvarjanju na pravi poti, ni skrival veselja ob uprizoritvi režiser muzikala Bojan Martinec.

V muzikalu je nastopal osnovnošolec Rok (Tadej Pišek), učiteljica (Urša Strehar Benčina) ter glasbeniki Nika Halas na violini, Polona Petrovič na kontrabasu, Jernej Kersnik za bobni in Marjan Peternel za klavirjem. Avtor predstave in pisec besedila ter v predstavi tudi igralec Tadej Pišek je o zamisli za predstavo dejal: »Na idejo sva prišla skupaj z direktorico Pionirskega doma - Centra za kulturo mladih Viktorijo Potočnik, da bi naredili nov projekt za otroke. Pionirski dom je tudi producent naše predstave. Nato sem se lotil pisanja scenarija, iz prvotne ideje je tako nastalo besedilo, Marjan Peternel pa je napisal izvirno glasbo.«

Glasbena predstava, ki je namenjena učencem osnovnih šol, gledalca seznani z najpomembnejšimi obdobji iz zgodovine glasbe.