Predstava Cirque du Soleil usodna za akrobata Yanna Arnauda

Izkušeni akrobat je med izvajanjem točke v predstavi Volta izgubil oprijem in padel na oder. V bolnišnici je podlegel poškodbam.

Objavljeno
19. marec 2018 11.40
Cirque du Soleil-Death
V. U., STA
V. U., STA

Med predstavo Volta kanadske artistične skupine Cirque du Soleil na Floridi se je včeraj ponesrečil njihov artist Yann Arnaud.

Izkušeni akrobat, ki je s skupino sodeloval 15 let, je padel na oder med izvajanjem svoje točke. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer je podlegel poškodbam, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Tretja smrt v Cirque du Soleil

»Celotna družba Cirque du Soleil je v šoku in pretresena zaradi tragedije,« je dejal predsednik skupine Cirque du Soleil Entertainment Group Daniel Lamarre. V prihodnjih dneh in tednih je obljubil podporo tako njegovi družini kot tudi zaposlenim, še posebej ekipi predstave Volta.

Nesreča se je zgodila, ko je Arnaud s še enim akrobatom izvajal točko, nato pa je nenadoma izgubil oprijem na gimnastičnem obroču in padel na oder. Cirque du Soleil je zaradi tega odpovedal dve nadaljnji predstavi.

Njegova smrt ni prva, ki se je zgodila med performansom Cirque du Soleil. Leta 2013 je med nastopom umrla plesalka Sarah Guyard, leta 2016 pa je umrl tehnik Olivier Rochette, sin ustanovitelja skupine, potem ko ga je zadelo teleskopsko dvigalo.