Rekordna gonga za Žagarjevo in Bobovnika

Dvajset let po tem, ko je uredništvo Vikenda prvič podelilo gong, so se nagrade bralcev veselili Bobovnik, Žarnova, Avdić, Smrekarjeva, Žagarjeva in Modrijani.

Objavljeno
20. junij 2017 13.05
Vikend gongi
Teja Roglič, Vikend
Teja Roglič, Vikend

Sinoči so podelili gonge za leto 2016, zmagovalci so se odzvali vabilu uredništva Delove priloge Vikend na podelitev in večerjo. Med najbolj priljubljenimi sta kar dva nova obraza, natančneje dve dami, svoj prvi gong je med igralci dobila Ajda Smrekar, med razvedrilnimi voditelji pa Bernarda Žarn. Zadnja je dejala, da svoj gong deli z vsemi preostalimi finalisti iz svoje kategorije, še posebej s svojim sovoditeljem iz oddaje Vikend paket Jožetom Robežnikom.

Svoj četrti radijski gong je dobil Denis Avdić, ki je s šalami na podelitvi večkrat nasmejal zbrane, petega pa so v kategoriji glasbenih skupin dobili Modrijani, sprejel ga je pevec Blaž Švab. Ob prejemu je Švab dejal, da mu je bilo nekoč, ko je kot študent hodil po Ljubljani, nerodno, da igra v narodnozabavni skupini, tudi ko so ob koncu tedna zmagali na kakem festivalu, je bil v ponedeljek na fakulteti o tem raje tiho. »Lepo je, da se je v tej glasbi v zadnjih šestih letih tako veliko spremenilo, Modrijanom to res veliko pomeni. Preostali fantje sicer zdaj spijo, ker smo zaradi nastopov bedeli dva dni, jaz pa nimam dekleta ali žene in imam več energije, zato sem tu,« je v smehu zaključil.

Leto 2016 je bilo rekordno za dva zmagovalca, vsak svoj sedmi gong sta dobila Tanja Žagar in Slavko Bobovnik, voditelj Odmevov je slavil med informativnimi voditelji, Žagarjeva pa med pevci, in to celo sedmič zapored. Vsi zmagovalci so se strinjali, da je nagrada vredna še posebej veliko, ker o njej odločajo ljudje. Gongi so namreč edina medijska nagrada, pri kateri imajo vse niti v rokah izključno bralci priloge Vikend, ki najprej izberejo finaliste, nato pa med njimi še zmagovalce.