Slovenski spomenik za skupino Let 3

Sveti Jurij ob Ščavnici je bogatejši za javni spomenik, posvečen zafrkantskim reškim rokerjem.

Objavljeno
26. september 2014 14.18
De. K., Ljutomer
De. K., Ljutomer

Sveti Jurij ob Ščavnici – V sklopu prireditev letošnjega Kocbekovega leta so pred klubom Jama otvorili kip, posvečen reški rokerski skupini Let 3, ki ga je prleški avtor Robert Jurak poimenoval Drugačnost boga-ti-h.

Ker je Jurak inspiracijo za kip, k rojstvu katerega so največ prispevali člani kulturno-glasbenega društva Dežurni krivci, dobil pri kontroverznih reških rokerjih, so na otvoritvi seveda sodelovali tudi oni.

V občinsko knjigo gostov so zapisali, da jih »malo mesto Sveti Jurij privlači kot malokateri kraj na svetu, zdaj po tem dogodku pa je to le še bolj prišlo do izraza«, kasneje na butičnem koncertu – karte so bile razprodane seveda daleč pred dnevom nastopa – pa so s svojimi hiti dodobra razgreli srca obiskovalcev.

Na otvoritvi kipa je sodeloval tudi antropolog Rajko Muršič, znan po raziskovanju samononiklih mladinskih klubov in delovanja mladine nasploh.

Ob čez 640 kilogramov težkem kipu so člani zasedbe Let3, preoblečeni v duhovnike z ogromnimi penisi, spomnili tudi na propadle cerkvene holdinge Zvon Ena in Zvon Dva.