Sofía Vergara znova televizijska igralka z najdebelejšo denarnico

Pri Forbesu so ažurirali lestvico največjih televizijskih igralskih zaslužkaric.

Objavljeno
04. september 2014 18.48
64th Primetime Emmy Awards Arrivals
V. U., Delo.si/STA
V. U., Delo.si/STA
Ameriška igralka kolumbijskega rodu Sofía Vergara se je že tretje leto zapored uvrstila na vrh Forbesove lestvice najbolje plačanih televizijskih igralk. Vergara, znana iz humoristične nanizanke Moderna družina, je lani zaslužila 37 milijonov dolarjev (28,4 milijona evrov), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dvainštiridesetletna Vergara, ki zgolj za eno epizodo serije Moderna družina zasluži 325.000 dolarjev (okrog 250.000 evrov), letno zasluži precej več kot najbolje plačan igralec Ashton Kutcher. Lanskoletni zaslužek zvezdnika, ki slovi po filmih Stari, kje je moj avto? iz leta 2000, Pravkar poročena iz leta 2003 in Ugani, kdo pride na večerjo iz leta 2005, se je namreč gibal okrog 26 milijonov dolarjev (19,9 milijona evrov).

Vergari na drugem mestu lestvice najbolje plačanih igralk sledi Mariska Hargitay, ki igra v nanizanki Zakon in red. Njen lanski zaslužek naj bi znašal okrog 13 milijonov dolarjev (9,9 milijona evrov).

Tretja najbolje plačana igralka je Kaley Couco, znana iz serije Veliki pokovci. Lani je zaslužila 11 milijonov dolarjev (8,4 milijona evrov).

Četrto mesto Forbesove lestvice si z letnim zaslužkom v višini 10 milijonov dolarjev (7,6 milijona evrov) delijo Julianna Margulies, zvezdnica nanizanke Dobra žena, Cobie Smulders, ki igra v seriji Kako sem spoznal vajino mamo, ter Ellen Pompeo iz Talentov v belem.

Na peto mesto lestvice se je z zaslužkom v višini 9,5 milijona dolarjev (7,3 milijona evrov) uvrstila Alyson Hannigan, ki ob Smuldersovi nastopa v nanizanki Kako sem spoznal vajino mamo. Med prvih deset največjih zaslužkaric so se uvrstile še igralke Kerry Washington, Zooey Deschanel, Courteney Cox, Claire Danes in Lena Dunham.