Deloskop izpostavlja: Herman Pivk: fotografija + Dane Zajc: poezija

Ljubljana, Mednarodni grafični likovni center, grad Tivoli, v torek, 14. 10., ob 19. uri. Odprtje razstave.

Objavljeno
13. oktober 2014 14.32
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Nocoj ob 19. uri bodo v ljubljanskem Mednarodnem grafičnem likovnem centru (MGLC) odprli razstavo del Hermana Pivka (1963), uveljavljenega slovenskega fotografa, in Daneta Zajca (1929–2005), enega najpomembnejših slovenskih književnikov druge polovice 20. stoletja.

Herman Pivk že vrsto let deluje kot samostojni ustvarjalec na področju kulture, v več kot dveh desetletjih ustvarjanja ima za seboj številne samostojne in skupinske razstave. Njegovo delo je predstavljeno v  bogati biografiji uglednih avtorjev s področja vizualnih umetnosti.

Ustvarjanje Daneta Zajca obsega poezijo (12 pesniških zbirk) in dramatiko, njegovi eseji in intervjuji sodijo v vrh slovenske literarne esejistike.

Na razstavi bo predstavljeno skupno delo. Fotografske upodobitve, ki jih je med letoma 2000 in 2004 ustvaril Pivk, so pesnika Zajca napeljale k ustvarjanju v zadnjih letih njegovega življenja.

Razstava je posvečena 85. obletnici rojstva Daneta Zajca in bo odprta do 2. novembra. Na otvoritvi bo nastopil citrar Tomaž Plahutnik, uvodni govor pa bo imel pesnik, pisatelj, prevajalec in kritik Aleš Šteger.