Eva Petrič na mednarodni razstavi v Münchnu

Umetnost Eve Petrič izbrana za aktualni prikaz avstrijske likovne scene.

Objavljeno
14. september 2012 16.21
M. Z., kultura
M. Z., kultura

V münchenski galeriji WhiteBOX, namenjeni razstavam sodobne umetnosti in deluje v okviru slavne Münchener Secession, so odprli veliko mednarodno razstavo aktualnih umetnikov iz Nemčije in Avstrije. Gre za izmenjalno razstavo, ki bo po Münchnu leta 2014 gostovala še na Dunaju, v tamkajšnjem osrednjem razstavišču sodobne umetnosti Künstlerhaus.

Razstavo z naslovom Melange sta pripravila dva kuratorja za nemško in avstrijsko stran; avstrijsko je prevzel znani dunajski umetnik Joachim Lothar Gartner, ki pa je v aktualni prikaz avstrijske likovne scene uvrstil slovensko umetnico Evo Petrič. Gartner je sicer predsednik K-Haus, medtem ko je nemške umetnike izbral Michael von Cube, sam umetnik. Na otvoritvi razstave je poleg Gartnerja spregovoril še predsednik Münchener Secession Thomas Bindl.

Razstava tako obsega šest umetnikov oz. skupin z nemške: Michael von Cube, Lucia Dellefant, F. Jörg Haberland, King Kong Kunstkabinett, Dieter Rehm, Timm Ulrichs in šest z avstrijske strani Joachim Lothar Gartner, Georg Lebzelter, Hannes Mlenek, Eva Petrič, Walter Weer in Robert Zahornicky.