Slovenia Press Photo: kdo bo zmagovalec po Juretu Erženu?

Na Ljubljanskem gradu v dvorani Palacij se bo z odprtjem razstave Paola Pellegrina nocoj ob 20.uri začel festival novinarske in dokumentarne fotografije Slovenia Press Photo 2011. Lansko leto je nagrado osvojil Delov fotograf Jure Eržen s fotografijo z naslovom Gaza.

Objavljeno
01. marec 2011 15.27
Posodobljeno
01. marec 2011 16.01
Ta.C., K. R., kultura
Ta.C., K. R., kultura
Ljubljana - V okviru letošnjega festivala novinarske in dokumentarne fotografije Slovenia Press Photo 2011 bodo organizirane štiri razstave mednarodno uveljavljenih fotografov in agencij. Organizatorji so v Ljubljano povabili Paola Pellegrina, fotografa prestižne fotografske agencije Magnum Photos, ki bo na ogled postavil prerez svojega dela zadnjih petnajstih let.

Druga razstava je pregledna razstava francoske agencije AFP, ene izmed treh največjih fotografskih agencij na svetu. Tretja razstava je plod sodelovanja med francosko organizacijo Médecins Sans Frontières (MSF) – Zdravniki brez meja – in fotografsko agencijo VII. Na ogled bo kombinacija fotografije in videa, saj bodo dela predstavljena na štirinajstih velikih plazma zaslonih.

Zaključni dogodek s podelitvijo nagrad Slovenia Press Photo 2011 - zmagovalna fotografija lanskoletnega natečaja je bila fotografija Delovega fotografa Jureta Eržena z naslovom Gaza - bo 7. marca ob 20. uri v levem atriju Mestne hiše in bo hkrati tudi odprtje razstave nagrajencev Slovenia Press Photo 2011 in dobitnikov častnih omemb.