Stripar taksistu »podaril« premoženje

Risar Batmana in Supermana Neal Adams preko javnosti išče izgubljeno torbo s preko stotimi svojimi risbami, vrednimi premoženje.

Objavljeno
01. oktober 2013 15.35
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Če si uveljavljen risar stripov, kar Neal Adams, risar, ki je sooblikoval aktualne predstave o Supermanu, Batmanu ali Green Arrowu (tudi slednji je stripovski superheroj, seveda zelene barve in pri dobrem zdravju že od leta 1941, ko je začel izhajati), potem nimaš težav pri ustvarjanju fotorobota.

Prav tega se je moral lotiti nesrečni 72-letni Adams, ki je v nekem newyorškem taksiju pozabil torbo z več kot sto svojimi risbami, ki bi med zbiralci - Adams velja na področju komercialnega stripa za legendo in pionirja fotorealističnega sloga - segle v zneske na desetine tisočev dolarjev.

Sedaj se je z družino, ki vodi njegov risarski atelje, preko široke javnosti lotil iskanja taksista, za katerega se je izkazalo, da je bil pri družbi Taxi and Limousine Comission, s katero se je Adams peljal, zaposlen le kratek čas. Na sedežu družbe mu niso mogli pomagati.

Ostalo mu je, da taksista - kot pravi, petdesetletnega prijaznega in plašnega voznika - nariše in objavi, ob tem pa reprodukcije izgubljenih del distribuira tudi po newyorških taksijih. Sprva je z družino menil, da bodo torbo in njeno vsebino hitro našli, a se to ni zgodilo.

Od nesrečne vožnje 4. septembra je namreč minil že skoraj mesec.