Zvočni vrt Petra Kusa v Franciji

Slovenski glasbenik in izdelovalec glasbil razstavlja v Tinqueuxu pri Reimsu.

Objavljeno
08. oktober 2012 16.38
S. Pe., kultura
S. Pe., kultura

Tretjega oktobra so v galeriji Dans la lune, ki je del Kulturno-umetniškega centra v francoskem mestu Tinqueux pri Reimsu (pod njegovim okriljem deluje tudi Hiša slovenske poezije v Franciji), ponudili javnosti na ogled interaktivno razstavo slovenskega glasbenika, izdelovalca glasbil in lutkovnega ustvarjalca Petra Kusa Zvočni vrt (Le Jardin Musical).

Kot je sporočila Nina Medved, je Peter Kus odprl razstavo s predstavitvijo Berliozove zgodbe o glasbenem mestu Evfonija ter nadaljeval z glasbenim prikazom na razstavljenih izvirnih glasbilih, ki jih je izumil in izdelal za razstavo. Številni obiskovalci, ki so prišli na otvoritev, so nato lahko razstavljena glasbila sami preizkusili in raziskovali zvoke, ki jih raznoliki instrumenti proizvajajo.

Razstava bo na ogled naslednja dva meseca, vse do 30. novembra, ob njenem zaključku pa bo potekalo tudi srečanje Slovencev, ki živijo v Parizu, ko bodo tako za odrasle kot za otroke organizirane delavnice izdelovanja glasbil pod taktirko Petra Kusa ter druge družabne aktivnosti.