Redford izbral zasedbo za novi film o umoru Lincolna

Robert Redford je izbral zasedbo, ki bo zaigrala v zgodovinski drami z naslovom The Conspirator, ki govori o umoru predsednika Lincolna leta 1865. Snemanje se prične danes.

Objavljeno
19. oktober 2009 09.32
Ka. Ž. /STA
Ka. Ž. /STA
New York - Robert Redford je za svoj novi film "The Conspirator", zgodovinsko dramo o zaroti, ki se je končala z umorom predsednika Abrahama Lincolna leta 1865, izbral udarno zasedbo. Po poročanju filmske revije Variety se bodo glavnima igralcema Jamesu McAvoyju in Robin Wright Penn pridružili Tom Wilkinson, Evan Rachel Wood, Kevin Kline in Alexis Bledel.

 

Wright Pennova bo nastopila v vlogi Mary Surratt, lastnice taverne, kjer so pripravljali zaroto proti Lincolnu. Surrattovi so sodili, jo obsodili in obesili, ker je sodelovala v zaroti in to spodbujala. McAvoy bo upodobil Fredericka Aikena, vojnega junaka, ki jo je zastopal.

 

Wilkinson bo nastopil v vlogi Reverdyja Johnsona, nekdanjega odvetnika, ki postane ameriški senator in simpatizira s Surrattovo. Woodova bo upodobila hčer Surrattove Ano, Kline pa Lincolnovega vojnega sekretarja Edwina Stantona. Bledelova bo igrala Aikenovo ženo Sarah Weston.

 

Film bodo danes začeli snemati v obmorskem mestu Savannah v ameriški zvezni državi Georgia na jugovzhodu Združenih držav. Pod scenarij se podpisuje James Solomon.