Rekorden izkupiček turneje

Madonnina svetovna turneja Sticky and Sweet je v blagajne prinesla več kot 320 milijonov evrov, kar jo je postavilo na vrh lestvice najbolj dobičkonosnih turnej katerega koli solo glasbenika.

Objavljeno
03. september 2009 17.54
Ba. P.
Ba. P.
Los Angeles - Madonnina svetovna turneja Sticky and Sweet je v blagajne prinesla več kot 320 milijonov evrov, kar jo je postavilo na vrh lestvice najbolj dobičkonosnih turnej katerega koli solo glasbenika.

Pevka je svoj zadnji koncert odpela in odplesala v sredo v Izraelu, kjer se je ustavila po tem, ko je obiskala 32 držav, med katerimi žal ni bilo Slovenije, in odpela 85 koncertov, ki jih je obiskalo na tisoče ljudi. V Zürichu je koncert obiskalo rekordno število ljudi, in sicer 72.000, rekord pa je postavila tudi v Helsinkih, kjer je prodala več vstopnic kot kateri koli drugi glasbenik, in sicer 85.000.

51-letnica je s to turnejo podrla tudi lastni rekord. Pred tem je največ dobička prinesla njena turneja Confessions, ki jo je leta 2006 uvrstila med deset najbolj dobičkonosnih turnej vseh časov. Turneja Confessions je Madonni prinesla nekaj več kot 150 milijonov evrov.