Reper Sett in časopis Kontejner v Kudu

V kulturno umetniškem središču Kud France Prešeren bo ob 21. uri nastopil hrvaški reper Sett Domazett. Predstavil se bo tudi časopis Kontejner, ki zarisuje skatersko vizijo urbanega življenja.

Objavljeno
12. december 2006 10.45
Otrok in skater
Ljubljana - V kulturno umetniškem središču KUD France Prešeren bo v torek 12. decembra, ob predstavitvi časopisa Kontejner, nastopil hrvaški progresivni reper Sett. Dogodek se bo začel ob 21. uri.

Hrvoje Marjanič alias Sett Domazett je znan po svojih kritičnih besedilih, v katerih ostro nastopa tudi proti politiki hrvaškega nacionalizma. Ob koncertu v Kudu bo potekala tudi priložnostna dražba fotogarafij, risb, slik in grafičnih kolažev ustvarjalcev prve številke Kontejnerja. Glasilo ob fotografijah in stripovskih kolažih, zarisuje vizijo življenja v urbanih okoljih, kakor jo na svojih deskah s štirimi kolesci živijo skaterji. Časopis ustvarja pisana plejada zelo raznovrstnih umetnikov iz območij nekdanje skupne jugoslovanske države.

Nov transbalkanski street magazin

Kontejner je »nov transbalkanski street magazin, ki povezuje ulično življenje in kulturo, živahna galerija ulice, ki podpira krativce različnih žanrov: vizualce, fotografe, striperje in glasbenike ter spremlja živahno dogajanje na skate, snowboard, BMX sceni v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji in Makedoniji«, pravijo člani umetniške skupine Ventilator.

V prvi številki časopisa Kontejner, ki je »izložba ulic od Vardarja do Triglava« se je predstavil s svojim stripom akademski slikar in disident Lelet. Tematske fotografije sta prispevala fotografa Jaka Babnik iz Ljubljane ter Sergej Vutuc, ki je dejaven globalno, predvsem v mestih Doboj, Zagreb in Heilbronn. Z avtorskim kolažem, ki raziskuje možnosti na področju vizualne komunikacije se predstavlja Aleksander Brezlan, prav tako iz Ljubljane. Sodelavca ljubljanskega Radia Študent, špikerja Jizah in Napo-lee-tano sta naredila intervju z rapperjem Settom, ki koncertira predvsem v Koprivnici in v Osjeku. Setta zaradi angažiranih besedil izstopa med reperskimi ustvarjalci na območju nekdanje Jugoslavije