Rock in klasika ujeta skupaj

Dolenjska skupina Dan D bo novembra izdala cede in devede s posnetki dveh uspešnih koncertnih večerov v ljubljanskih Križankah, ko so nastopili s simfoniki RTV Slovenija

Objavljeno
26. oktober 2009 13.22
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
Skupina Dan D je te dni dokončno potrdila novembrsko izdajo cedeja in devedeja, kar je vesela novica za vse tiste, ki bi radi izjemna večera v ljubljanskih Križankah še enkrat podoživeli. Saj je odlična izvedba skrbno pripravljenega programa skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in s številnimi glasbenimi gosti (Gal in Severa Gjurin, Ditka Haberl, Polona Kasal, Borut Marolt in Tomi M.) mogočno vplivala na obiskovalce.

Dan D je glasbena skupina, ki je z delovanjem začela leta 1996. Nastala je po razpadu skupine Mercedes Band leta 1996, ko sta njena člana Tomislav Jovanovič - Tokac (vokal) in Dušan Obradinovič - Obra (bobni) povabila k sebi še tri izkušene glasbenike. To so bili Marko Turk - Tučo (ritem kitara), Primož Špelko (bas) in Aleš Bartelj (solo kitara).

Svojo turnejo bodo začeli z nastopom 24. oktobra v Gorenji vasi, in nadaljevali 16. novembra v Mariboru - Štuk, 4. decembra v Celju - Metropol, 5. decembra v Ajdovščini, 23. decembra Slovenj gradec, 26. decembra v Velenju - Rdeča dvorana, 8. februarja na Ptuju in 13. februarj v Ljubljani - Cankarjev dom.