Rockovska noč ob Soči

Tokrat so v dolini Soče zveneli zvoki skupin U. P., Frezzas, Aperion, Alya, Neisha, Šank Rock in Društvo mrtvih pesnikov (DMP).

Objavljeno
29. avgust 2009 18.40
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Nočna izmena Anhovo 2009

Rockovska noč ob Soči

Podjetje Salonit Anhovo je že deveto leto zapored pripravilo Nočno izmeno, koncertno zabavo, ki se vedno raztegne zelo dolgo v noč. Tako je bilo tudi sinoči, kajti rockovski rifi so nehali odmevati šele proti jutru.

Tokratna Nočna izmena je pritegnila približno sedem tisoč obiskovalcev, katerih se je največ gnetlo pred odrom od vrhuncu večera, nastopu rockovske zasedbe Šank Rock. Sicer pa so v dolini Soče zveneli še zvoki skupin U. P., Frezzas, Aperion, Alya, Neisha in Društvo mrtvih pesnikov (DMP).

Prvi dve skupini U. P., Frezzas sta pač doživeli klasično usodo predskupin, ki sta nastopili pred zelo malo občinstva. Občinstvo se je namreč začelo zbirati pred odrom šele ob nastopu zasedbe Aperion, ki v svoji glasbi prepleta elemente rocka in klasične glasbe ter opere od Rammsteinov, Nightwish ter Apocalyptice. Klasično izobraženi glasbeniki ambiciozno ignorirajo glasbene meje. V zadnji skladbi pa so dodali celo še zvok didgeriduja.

Alya je predstavila kar nekaj pesmi s svojega novega albuma Non Stop, ki je soliden izdelek pop rocka. Energičnemu delu je sledil tudi nekoliko bolj akustičen dela nastopa in seveda aktualno uspešnico Brazil. Neihsin nastop je izzvenel presenetljivo rockovsko, kot da se je nekam izgubila njena jazzy milina, ali pa se je odločila, da bo s skupino pač jasno in glasno udarila na Nočni zmeni. To ni bil »best of« večer, nam pa je ponudila nekaj svojih lepih balad, med njimi tudi Nor je ta svet.

In kako nor je ta svet oziroma občinstvo, se je izkazalo na nastopu skupine Šank Rock, saj je občinstvo skupaj z Matjažem Jelenom in druščino pelo vse pesmi od začetka do konca, še posebej pa so odmevale rockovske balade Ker te ljubim, Metulj in Pravljica o mavričnih ljudeh. Njihove tri večne pesmi.

Nočno izmeno pa so proti jutranjim uram končali Društvo mrtvih pesnikov z Naftalinom in drugimi pesmi z literarnega album Vojna in mir.

Nočna izmena je bila naporna, organizacija solidna, zvok presenetljivo dober, organizator pa že zbira ideje, kako naj bi poskrbeli za poseben izvod Nočne izmene od 10 obletnici.

Torej do Nočne izmene 2010.