Šest zvezd slovenskega filma

Pred predstavitvijo slovenskih celovečercev smo se pogovarjali z glavnimi protagonisti. Ob razcvetu stand-up komedije v Sloveniji lahko v Vikendu spoznate najobetavnejše slovenske komike.

Objavljeno
17. september 2009 17.39
Uredništvo Vikenda
Uredništvo Vikenda
Ko Slovenci pometajo pred lastnim pragom

 

Radi mislimo, da so za naše težave krivi drugi, jugomafija, ukrajinska prostitucija ali kaj podobnega, pravi Damjan Kozole, manj radi pa se v ogledalo pogledamo sami. A novi slovenski igrani celovečerci, ki se bodo čez dva tedna predstavili v Portorožu, počnejo prav to, pometajo pred lastnim pragom. Na naši naslovnici smo zbrali glavne protagoniste peterice slovenskih celovečercev, Nino Ivanišin iz Slovenke, Branka Završana iz Osebne prtljage, Igorja Samoborja iz 9:06, Polono Juh iz Igre s pari, Žana Perka iz Distorzije in glavno igralko, Ivo Krajnc, iz slovenske koprodukcije (Besa).


Manekenkice jejo krvavice, ne drobnih slavčkovih jezikov

 

V oddaji Ljubezen skozi želodec na POP TV se bosta za kuhinjskim pultom drenjala Valentina Smej Novak in Luka Novak:
»Tudi za prijatelje lahko narediš zabavo brez razloga. Jih pokličeš in povabiš na tapas party. Za 20 evrov lahko skuhaš za šest ljudi odlično jed. Morda ne kupiš najdražjih kosov mesa, ampak nekaj, kar boš tri ure dušil, to zaliješ z rdečim vinom in imaš - govedino po burgundsko.«


Včasih motijo ljudi, ki bi radi samo v miru popili pivo

 

Še pred kratkim v Sloveniji nismo dobro poznali stand-up komedije. Zdaj pa se zaradi Ane Marije Mitić, Tina Vodopivca, Vida Valiča, Marka Kumra - Murča, Perice Jerković, Boštjana Gorenca - Pižame in drugih mladih komikov ljudje čedalje pogosteje udeležujejo stand-up dogodkov. Čeprav naši sogovorniki komaj čakajo nastope, je včasih jutranja ura vseeno lahko ovira:
»Nenapovedano zbiranje komikov v nedeljo zjutraj je podobno vzponu na Triglav čez Plemenice v japonkah.«