Slovenska glasba v Evropo

Slovenija bo na mednarodnem glasbenem sejmu v Cannesu prvič nastopila z lastno stojnico, na kateri jo bo zastopal Slovenski glasbenoinformacijski center.

Objavljeno
23. januar 2007 11.31
Midem velja za največji glasbeni sejem na svetu
Ljubljana/Cannes - Slovenija bo v Cannesu prvič nastopila z lastno stojnico, našo državo bo zastopal SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center, ki se mu bodo pridružili nekateri partnerji. Sejem se je začel v soboto in bo trajal do 25. januarja.

SIGIC bo poleg predstavitve aktualne slovenske glasbe skrbel tudi za pogovore z vodstvom MIDEM o obsežnejši predstavitvi Slovenije v Cannesu leta 2008, zlasti še ker bo tedaj Slovenija predsedujoča v Evropski uniji in bo zanimanje za našo državo tudi po glasbeni plati bistveno večje. MIDEM velja za enega največjih glasbenih sejmov na svetu, zato je magnet za številne strokovnjake, poslovneže in ustvarjalce s področja vseh zvrsti glasbe. Posebno zanimive so glasbene nagrade za najboljše posnetke leta na svetu, ki jih v imenu sejma MIDEM podeljujejo kritiki desetih največjih svetovnih glasbenih revij. Med nominiranci (trije najboljši v finalu) se je v zadnjem času pojavila tudi naša mezzosopranistka Bernarda Fink s svojo zgoščenko z Dvořakovimi pesmimi.

Sejem letos poteka že enainštiridesetič. Na njem poleg nacionalnih razstavnih paviljonov srečamo prodajne stojnice založniških hiš, bogat koncertni program in zanimive konference, ki poskušajo dognati, v katere smeri se razvija glasbena industrija. Letošnjega sejma se bo po pričakovanju udeležilo okoli deset tisoč obiskovalcev, ki prihajajo iz približno sto držav z vsega sveta.

Več si preberite v današnjem Delu!