Slovo v družinskem krogu

Na pokopališču Forest Lawn v bližini Los Angelesa so pokopali Michaela Jacksona. Med povabljenimi gosti je bilo nekaj znanih ljudi, med drugim tudi Elizabeth Taylor in Lisa Marie Presley.

Objavljeno
04. september 2009 12.32
Ta.R.
Ta.R.
Los Angeles - Danes zjutraj se je končal pogreb kralja pop glasbe Michaela Jacksona. Pokopan je na pokopališču Forest Lawn v bližini Los Angelesa, kjer je pokopanih veliko zvezd, kot so Humphrey Bogart, Errol Flynn in Clark Gable.


Pogreb se je odvijal v ožjem krogu družine in bližnjih prijateljev. Med povabljenimi gosti so bili tudi Elizabeth Taylor, igralec Macaulay Culkin, producent Quincy Jones, Chris Tucker, Berry Gordy in Michaelova bivša žena Lisa Marie Presley.

Pogreb, ki bi se moral začeti ob 2. uri zjutraj, se je zaradi zapoznelega prihoda družine, ki se je pripeljala v spremstvu 31 vozil, začel skoraj dve uri kasneje.

 

Družina je nad mavzolejem dovolila le eno kamero, ki je prenašala prihod. Prenos so prekinili ob prihodu Jacksonove matere Katherine, očeta Joea, bratov Jackieja, Tita, Jermaineja in Marlona, sester LaToye in Janet ter Michaelovih otrok Princa Michaela, Paris in Princa Michaela mlajšega, ki so se posedli v prvih vrstah.

 

Jacksonova smrt še vedno ni do konca pojasnjena zato je policijska preiskava še vedno osredotoča na osebnega zdravnika Conrada Murrayja. Mrliški oglednik je namreč pred dnevi Michaelovo smrt razglasil za uboj.

 

Michael Jackson se je rodil 29. avgusta 1958 v mestu Gary v zvezni državi Indiani. Leta 1963 je prvič nastopil, kot pevec skupaj z brati v skupini Jackson 5. Leta 1970 so izdali prvi album. Največji uspeh je dosegel leta 1982 z albumom Thriller, ki je osvojil 8 grammyjev in je najbolje prodajani album na svetu vseh časov z uspešnicami "Beat It", "Thriller" in "Billie Jean".