“Sosed tvojega brega” vabi tuja peresa

Revija Mentor razpisuje literarni natečaj za srečanje tujejezičnih pesnikov in pisateljev z naslovom "Sosed tvojega brega".

Objavljeno
30. januar 2007 17.30
Ljubljana - Revija Mentor razpisuje literarni natečaj za srečanje tujejezičnih pesnikov in pisateljev z naslovom "Sosed tvojega brega". Srečanje, že 29. po vrsti, je namenjeno samo avtorjem, ki stalno ali začasno bivajo v Sloveniji, pišejo pa v svojem maternem jeziku, torej ne v slovenščini.

Pravila natečaja

Avtorji naj do 20. februarja pošljejo prozo ali dramatiko (do 10 strani) in poezijo (do 15 pesmi) v izvirnem jeziku in v dveh izvodih, na naslov: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, revija Mentor, Štefanova 5, 1000 Ljubljana, s pripisom "Sosed tvojega brega 2007".

Vsi prispevki morajo biti označeni s šifro, v posebni kuverti pa mora avtor poslati naslednje podatke: ime in priimek, naslov, letnico rojstva, poklic, telefonsko številko in naslov elektronske pošte.

Sodelujoči vabljeni na pester program srečanja

Vsi sodelujoči avtorji bodo povabljeni na srečanje v Novo mesto, ki ga bo Javni sklad RS za kulturne dejavnosti skupaj s svojo izpostavo v Novem mestu pripravil od 20. do 22. aprila 2007.

Vsebina srečanja bo literarno-prevajalska delavnica s priznanim književnikom in prevajalcem, literarno-glasbeni recital s predstavitvijo najboljših avtorjev, okrogla miza o sodobni književnosti, o besedilih sodelujočih avtorjev in o položaju tujejezičnih avtorjev pri nas, potekale pa bodo tudi predstavitve novih knjig.

Najboljša besedila natečaja bodo objavljena v reviji Paralele, je sporočila urednica revije Mentor Dragica Breskvar.