Ste vi Bončina? Ste nori?

Novi album Janeza Bončine Benča Sol, poper in sanje predstavlja retrospektivo njegovega življenja. Mi smo jo pospremili z naborom zanimivih slik iz njegovega življenja.

Objavljeno
22. april 2010 20.05
Alen Steržaj
Alen Steržaj
Janez Bončina - Benč na novem albumu Sol, poper in sanje predstavlja različne zgodbe iz svojega življenja, od družbenokritičnih in ljubezenskih do odnosa oče-sin, nekaj nostalgije, duete z raperji, ki so ga odkrili zadnje čase, pomagali pa so mu glasbeniki iz vseh obdobij njegove kariere. Ker gre torej za nekakšno življenjsko retrospektivo, jo mi začinjamo vizualno - z naborom zanimivih slik iz Benčevega življenja.

Zanimivo na albumu Sol, poper in sanje je to, da se kot sodelujoči glasbeniki ob Benču pojavljajo ljudje, s katerimi je deloval vso kariero v različnih obdobjih:

- V skladbi Bendologija je slišati pozavno Petra Hudobivnika, s katerim sta v začetku 70. let igrala pri Mladih levih.
- V več skladbah Benču igrajo legende, s katerimi je v poznih 70. letih igral pri skupinah Srce in September: Marjan Malikovič, Jadran Ogrin, Čarli Novak, Braco Doblekar ...
- Avtor skladbe Paranoja boogie je Mare Lebar, danes Mark Lemer (zdaj pri Lunn-a-park), s katerim sta igrala konec 80. letih pri hardrokerjih Junaki nočne kronike.
- Na plošči se pojavljata kitarist Primož Grašič in basist Jani Hace, s katerima je Benč preživljal jazzovsko obdobje 90. let.
- V skladbah Nazaj, I Feel Love in The Night Of My Life se predstavijo raperji Trkaj, Murat & Jose, ki so zadnja leta Benča odkrili kot legendo.
- Najnovejši Benčev duet na plošči je z mlado pop zasedbo Juliette Justine.

Iz priloge Vikend