Štromajerjev projekt se predstavi v tujini

Slovenski intimni mobilni komunikator Igor Štromajer se bo s projektom "Hooman Robot", ki je nastal v sodelovanju z norveškim koreografom in plesalcem, 8. februarja predstavil v Oslu.

Objavljeno
06. februar 2007 18.18
Igor Štromajer
Oslo/New Delhi - Norveški koreograf in plesalec iranskega rodu, Hooman Sharifi ter slovenski intimni mobilni komunikator Igor Štromajer bosta v Black Box Teatru, v okviru štiridnevnega festivala "The desert is growing", v živo izvedla intermedijsko performativnoinstalacijo z naslovom "Hooman Robot". Ta združuje intimni plesni duet Sharifija z nizkotehnološkim robotom, pri čemer sta oba akterja, plesalec in robot, opremljena z brezžičnima mikro vohunskima kamerama, ki oddajata video signal neposredno v osrčje instalacije.

Hooman Sharifi se v okviru svojega projekta Impure Company ukvarja z intimnimi političnimi raziskavami sodobnega plesa, Štromajer pa v okviru Virtualne baze Intima z raziskavami intimnih političnih strategij in taktik. Njuno delo ima tako veliko skupnih točk in sta v preteklosti že sodelovala pri projektih "Ballettikka Internettikka" (Bergen, Norveška, 2003) in "SilentCell Network - Looping Hooman Sharifi" (Ljubljana, 2004).

Virtualna baza Intima v New Delhiju

Med 9. in 10. februarjem 2007 se bo Virtualna baza Intima ponovno predstavila v New Delhiju v Indiji, na intermedijskem festivalu "The Carnival of e-Creativity&Change-agents Conclave", ki ga organizirata indijska Akademija elektronskih umetnosti in Indijski mednarodni center.

Na letošnjem festivalu bo predstavljen intermedijski komunikacijsko gverilski projekt "Sveta koda" avtorjev Igorja Štromajerja in Braneta Zormana, ki raziskuje strategije intimne elektronske komunikacije. Udeleženci letošnjega festivala - umetniki in teoretiki sodobnih intermedijskih umetnosti - prihajajo iz Azije, Evrope in Severne Amerike.