Tarja Turunen in njen angelski sopran

V sredo, 14. oktobra, bo ob 20. uri v ljubljanski Hali Tivoli nastopila prvotna pevka skupine Nightwish Tarja Turunen. Koncert bo v okviru turneje Final Storm Tour 2009, na katerem bo predstavila svoj novi album My Winter Storm.

Objavljeno
06. oktober 2009 14.33
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
Tarja Turunen, nekdanja pevka Nightwish, bo v sredo, 14. oktobra ob 20. uri v ljubljanski Hali Tivoli nastopila z lastnim repertoarjem in pesmimi Nightwish.

Tarja Turunen se je mnogim vtisnila v spomin kot pevka skupine Nightwish, ki jo je ustanovila leta 1996 s prijateljem Tuomasom Holopainenom, in ki še velja za eno največjih heavy metal skupin na svetu. Že od nekdaj so jo poznali po posebnem vokalu. Leta 2005 je zapustila skupino, saj se je njihovo dojemanje sodelovanja močno razhajalo. Vloga Tarje v skupini Nightwish je bila zelo pomembna, tako njej angelski sopran kot tudi njena pojavnost in energija na odru. V letih glasbene kariere ji je uspelo doseči skoraj neverjetno nalogo – povezala je metal glasbo z operno.

Pevka bo predstavila svoj novi album My Winter Storm s katerim bo zagotovo navdušila vse ljubitelje prej omenjene skupine, ki je po mnenju mnogih kritikov njen najboljši projekt doslej. Na kakovost plošče je še posebej vplivala produkcijska ekipa s Hansom Zimmerjem na čelu, ki je znan po vrhunski filmski glasbi Gladiator, Black Hawk Down ..., za katero je prejel številne prestižne nagrade kot so oskar, grammy in zlati globus. Kot predskupini bosta nastopili Furnaze in Kings of Modesty.