Terrafolk na turneji

Skupina Terrafolk, znana po izvajanju tradicionalne-folk-etno glasbe iz različnih koncev sceta, se je podala na enomesečno turnejo po Veliki Britaniji.

Objavljeno
12. avgust 2004 13.45
Priljubljena skupina Terrafolk
Edinburg – Skupina Terrafolk, znana po izvajanju tradicionalne-folk-etno glasbe iz različnih koncev sceta, se je podala na enomesečno turnejo po Veliki Britaniji.

Skupina se je v začetku meseca prvič predstavila v novi postavi: Bojan Cvetrežnik (violina, mandolina), Danijel Černe (kitara), Marko Hatlak (harmonika, tolkala) in Janez Dovč (kontrabas, harmonika).

Na prvih dveh koncertih, 9. in 11. avgusta, sta nastopila še nekdanja člana Boštjan Gombač in Jožef Sečnik, s petkom, 13. avgusta, pa bodo nadaljevali v novi zasedbi. Tega dne bodo nastopili v East Gate Arts Centre v škotskem kraju Peebles, med 14. in 18. avgustom bo skupina vsak dan igrala v tako imenovanem šotoru ogledal (The Famous Spiegeltent) na George Square Gardens, enem najprivlačnejših prizorišč znamenitega festivala Fringe v škotski prestolnici Edinburg, 26. avgusta pa jih čaka koncert v klubu Bongo v Edinburgu. Terrafolk bo sicer v Edinburgu, kjer je gostovala že leta 2002 in 2003, imela še vrsto drugih nastopov.