The Beatles v računalniški igrici

V prodajo je prišla računalniška igrica The Beatles Rock Band, v kateri se lahko oboževalci skupine postavijo v kožo Paula, Johna, Georgea ali Ringa ter množico oboževalcev zabavajo z njihovimi največjimi uspešnicami.

Objavljeno
09. september 2009 13.21
Š. Ro.
Š. Ro.
Liverpool - Na Otoku je danes v prodajo prišla težko pričakovana računalniška igrica The Beatles Rock Band. Z njo se lahko igralec poistoveti z enim od članov skupine The Beatles, igra pa ga popelje tudi skozi celotno kariero ene najslavnejših skupin na svetu.

 

Igralci, oblečeni kot Paul McCartney, John Lennon, George Harrison in Ringo Star, se tako postavijo v kožo najljubšega pevca in ga skušajo posnemati v petju, igranju kitare ali bobnov. Igra se začne v klubu Cavern Club v Liverpoolu, kjer je skupina The Beatles začela igrati in naredila prve korake k svetovni slavi.

 

Ustvarjalci računalniške igre ob izidu pričakujejo veliko povpraševanje oboževalcev. »Igra The Beatles Rock Band je ustvarjena za domišljijo naroda in bo gotovo postala ena najbolj popularnih pri nas,« meni Neil Ashurst, vodja prodajalne z računalniškimi igrami.

 

Kreatorji igre pričakujejo tudi, da bodo z njihovim projektom dosegli tudi novo populacijo oboževalcev skupine The Beatles. »Igra bo združila več generacij. Starejši oboževalci se bodo končno lahko postavili v kožo njihovih idolov, mlajše generacije pa bodo lahko predvsem bolje spoznale najprepoznavnejšo glasbeno skupino pri nas,« je še povedal Ashurst.

 

Na to, da je skupina The Beatles prepoznavna med toliko generacijami, pa je zelo ponosen tudi član Paul McCartney. »Ko smo začeli ustvarjati glasbo, smo predvidevali, da bomo na glasbeni sceni le nekaj let. Ko smo postali uspešni, smo si rekli, da smo lahko veseli, če nas bodo oboževalci poznali vsaj kakšnih 10 let. Danes imam občutek, da lahko The Betales trajajo večno,« je povedal McCartney, ki je navdušen tudi nad najnovejšo promocijo skupine. V računalniški igrici namreč vidi priložnost, da njihova glasba doseže poslušalce na nov način. »Rad preizkušam nove stvari. Video igre so pač fenomen današnjega časa, ki ga lahko pač ignoriraš ali pa se v njem preizkusiš. Čeprav so nas morali dolgo prepričevati v to, smo se vseeno odločili za ta izziv. In veste kaj? Vesel sem, da smo se,« je še povedal član najslavnejše skupine na svetu.