The Doors končno dobili svojo zvezdo

Legendarni status nekdanje rockovske zasedbe The Doors se je v sredo še utrdil z zvezdo na slovitem hollywoodskem Pločniku slavnih.

Objavljeno
01. marec 2007 10.58
Prireditve sta se udeležila člana nekdanje skupine The Doors klaviaturist Ray Manzarek in kitarist Robby Krieger
Los Angeles - Legendarni status nekdanje rockovske zasedbe The Doors se je v sredo še utrdil z zvezdo na slovitem hollywoodskem Pločniku slavnih (Walk of Fame). Dogodka sta se udeležila klaviaturist Ray Manzarek (68) in kitarist Robby Krieger (61), ni pa bilo bobnarja Johna Densmoreja. Legendarni pevec skupine Jim Morrison je umrl leta 1971.

"Jim je vedno dejal: Zahod je najboljši! (West is the best!)," je dejal Krieger in dodal: "Minilo je že neverjetnih 40 let od ustanovitve skupine. Sedaj sem spet skupaj z Rayem in še vedno igrava in morda se to nikoli ne bo končalo."

Zasedba The Doors, katere glasba je zaznamovala 60-ta leta, je poznana predvsem po uspešnicah, kot sta denimo Light My Fire in L.A. Woman.

"Velika čast je dobiti zvezdo na Pločniku slavnih, na ulici, po kateri smo z Jimom Morrisonom in Robbyjem Kriegerjem pogosto pohajkovali gor in dol, na kateri smo zahajali v bare in spraševali, ali bi morda najeli rockovsko zasedbo," je Densmore zapisal v izjavi, ki jo je prebral Morrisonov nečak Dylan Graham. Densmore (62) je sicer pojasnil, da se slovesnosti ni mogel udeležiti zaradi intervjuja na neki lokalni radijski postaji.

The Doors so se razšli nekaj let po Morrisonovi smrti. Densmore se je od Manzareka in Kriegerja še posebej oddaljil po sodnem postopku zaradi uporabe imena The Doors. Manzarek in Krieger sta namreč leta 2002 ponovno združila moči pod imenom Doors of the 21st Century. Leta 2005 je sodišče Kriegerju in Manzareku prepovedalo uporabo imena The Doors za njuno skupino ter uporabo Morrisonove podobe za lastno promocijo.