Tide s spotom Adieu

V četrtek, 12. novembra, bo ob 21. uri, v klubu Sub Sub, v Ljubljani predstavitev nove plošče Regeneration ter premiera videospota slovenske zasedbe Tide.

Objavljeno
10. november 2009 19.55
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
V ljubljanskem klubu Sub Sub, bo 12. novembra, ob 21. uri premiera videospota Adieu ter predstavitev nove plošče Regeneration slovenske glasbene skupine, ki igra sodobni rock z vplivi grunge glasbe. Nova plošča, ki je bila v celoti narejena na Nizozemskem, je še bolj drzna, drugačna in predvsem moderna, avtor glasbe in besedil, pevec in ustanovni član skupine Tide, Kevin Koradin, pa je mnenja, da je Regeneration najbolj osebni album doslej. »Rdeča nit plošče je zrelost, iskrenost, spremembe in želja po nečem novem, s pogledom v prihodnost«, še dodaja Kevin.
Tide so dokaj novo ime na slovenski glasbeni sceni, čeprav je polovica članov skupine od druge polovice 90ih let živela in ustvarjala v tujini. Tide sestavljajo Kevin Koradin (vokal, kitara) in Matej Batelič (bas), skupaj sta sodelovala pri skupini Revolver; Tine Čas (kitara) ter Anže Žurbi (bobni). Peter Kokotec je bil prvotno član punk zasedbe imenovane Valter brani Sarajevo.
Na televizijske ekrane je prišel dolgo pričakovani videospot za prvi single Adieu, iz njihove nove, že tretje plošče Regeneration. Adieu je delo režiserja Miloša Radosavljeviča, ki je za Tide ustvaril že videospotem Release My Gun, Evolution in Brain Damage. Kevin Koradin o videospotu Adieu: »Z novim spotom smo želeli prikazati na nek malo drugačen in poseben način vsebino teksta. Pesem govori o tem, da se je treba osvoboditi preteklih duhov, bojazni ter stopati v prihodnost bolj samozavestno. Skratka »adieu« je potrebno slovo za prestop v regeneracijo, ki jo z novim albumom Tide vsekakor ponujamo.«