Tomaž Gregorič v fotogaleriji Stolp

V Fotogaleriji Stolp v Mariboru bo na ogled razstava razstava fotografa Tomaža Gregoriča. S tokratnim izborom fotografij želi avtor ponovno premisliti prostor in telo

Objavljeno
02. marec 2007 09.09
Maribor - Fotoklub Maribor danes v Fotogaleriji Stolp odpira razstavo fotografij Tomaža Gregoriča z naslovom Fotografije 2006. Kot so sporočili iz Fotokluba, bo razstava 37-letnega avtorja, ki je sicer leta 1993 diplomiral na oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, vendar se je po študiju bolj kot grafičnemu oblikovanju posvetil fotografiji, na ogled do 26. marca.

Gregoričev življenjepis obsega vrsto samostojnih in skupinskih razstav doma in v tujini, med katerimi velja omeniti zlasti pregledno razstavo Fotografije 1995-2000 v Moderni galeriji in pomembno razstavo Nove generacije 2003 v Jakopičevi galeriji. Večkrat je razstavljal tudi na skupinskih razstavah v Cankarjevem domu, leta 1994 pa je prejel prvo nagrado na natečaju revije Emzin, ki so ji sledile mnoge druge v slovenskem in tujem okolju.

Avtor na tokratni razstavi pripravlja izbor fotografij, katerim želi ponovno premisliti prostor in telo, kot je to že počel na samih začetkih svojega fotografskega ustvarjanja. Neobremenjeno, kar pomeni predvsem sproščeno in brez kompleksnega konceptualnega ozadja, nastajajo fotografije, kjer bo telo postalo oseba in prostor dovolj udobno ogrodje za to, da bo oseba postala osebnost, so o razstavi zapisali v Fotoklubu Maribor.