Toše Proeski privabil 19 tisoč poslušalcev

Največja makedonska glasbena zvezda, akademsko šolani solist Toše Proeski, je v četrtek zvečer v dvorani Arena v Beogradu zbral kakšnih 19.000 oboževalcev.

Objavljeno
16. februar 2007 13.23
Padec zidu leta 1989
Beograd - Največja makedonska glasbena zvezda, akademsko šolani solist Toše Proeski, je v četrtek zvečer v dvorani Arena v Beogradu zbral kakšnih 19 tisoč oboževalcev. Koncertu so mediji v Beogradu in Skopju posvetili veliko pozornost. Poročevalci s kraja dogodka pišejo, da so mladega Proeskega zasuli z navdušenimi aplavzi, vzkliki in ovacijami. Svoj zadnji koncert v Beogradu je imel Toše pred šestimi leti.

Toše je bil na četrtkovem koncertu "razigran, eleganten, oblečen v belo srajco z rutico ter črtaste hlače z naramnicami", piše skopski Utrinski vesnik. Pevca, ki je dobro znan tudi v Sloveniji, sta spremljala makedonski simfonični orkester pod vodstvom Saše Nikolovskega-Gjumarja in skupina Blue Funky Individuals.

Pesem "Tajno moja" je zadonela iz cele dvorane. Presenečenje je bil duet z Aleksandro Milutinović, gostja je bila tudi Biljana Krstić, s katero je Toše odpel tradicionalna makedonska komada "Jovano, Jovanke" in "More sokol pie". Obe sta tudi na plošči "Božilak" (Mavrica), ki jo je Proeski izdal prejšnje poletje in na njej ob spremljavi simfonikov odpel v glavnem tradicionalne makedonske pesmi v modernih priredbah.

Na triurnem beograjskem koncertu je Toše premierno zapel še v duetu z italijansko kolegico Gianno Nanini iz Milana. Makedonski zvezdnik je po koncertu povedal, da si zelo želi nastopiti v San Remu in da upa, da se mu bo ta želja "kmalu uresničila".